program pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalu"
“Dobry posiłek w szpitalu” to program pilotażowy Ministerstwa Zdrowia oraz Narodowego Funduszu Zdrowia polepszający jakość wyżywienia pacjentów w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest:
1) zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach,
2) wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Programem objęci są wszyscy pacjenci za wyjątkiem:
- pacjentów, którzy nie są żywieni wyłącznie dojelitowo lub wyłącznie pozajelitowo,
- pacjentów, którzy nie przebywają na oddziale anestezjologii i intensywnej terapii.
Zdjęcia posiłków
JADŁOSPIS DZIENNY:
JADŁOSPIS 7-DNIOWY:
GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW:
PERSONEL:
Dietetyk – Marta Bubacz
(tel. +48 91 578 92 65)
Dietetyk – Anna Grzegorczyk
(tel. +48 91 578 92 65)